
Μπρούνο Τσερέλα για Αθηνά Οικονομάκου: «Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά, γιατί η μέλλουσα γυναίκα μου είναι Ελληνίδα»
Ο Μπρούνο Τσερέλα έδωσε συνέντευξη σε ιταλικό podcast και αναφέρθηκε στην πορεία του στο μπάσκετ, αλλά και στη σύντροφό του Αθηνά Οικονομάκου, την οποία χαρακτήρισε ως «μέλλουσα γυναίκα του».
Ειδικότερα, ο Μπρούνο Τσερέλα μίλησε για την αγάπη του προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως αν είχε γεννηθεί στη χώρα μας θα λεγόταν… Τσερελόπουλος κι αυτό είναι το επίσημο επίθετό του!
«Ξεκίνησα να μαθαίνω ελληνικά, γιατί η μέλλουσα γυναίκα μου είναι Ελληνίδα. Κανείς δε με ανάγκασε να το κάνω, επικοινωνώ πολύ καλά μαζί της στα αγγλικά αλλά μία φορά την εβδομάδα κάνω διαδικτυακό μάθημα με τη Μαρία και τον Γιώργο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπρούνο Τσερέλα.
«Τα χρήματα από τα συμβόλαιά μου στο μπάσκετ, μου επέτρεψαν να ζήσω πολύ καλά. Πήρα αυτά τα χρήματα, δημιούργησα νέες ευκαιρίες, τα επένδυσα, έκανα πράγματα που θα μπορούσαν να είναι το σχέδιο Β, Γ και Δ στη ζωή μου. Έτσι όταν σταμάτησα να παίζω μπάσκετ στα 38 μου, πρώτα από όλα αποφάσισα πότε θα σταματήσω να παίζω, δεύτερον είχα την επιλογή να μείνω οπουδήποτε. Θα μπορούσα να ζήσω στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Αργεντινή χάρη σε αυτές τις δυνατότητες που έχω χτίσει στη ζωή μου» πρόσθεσε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σε άλλο σημείο, ο Μπρούνο Τσερέλα παραδέχτηκε για την Αθηνά Οικονομάκου: «Έχω μία εντυπωσιακή γυναίκα που δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα είχα, χωρίς να αφαιρώ το παραμικρό από τις υπέροχες σχέσεις του παρελθόντος. Με αυτόν τον άνθρωπο, τον τελευταίο καιρό είμαι ο εαυτός μου. Έχω περισσότερα εμπόδια κι έτσι μερικές φορές, κοιταζόμαστε και κλαίμε από το συναίσθημα. Είναι απίστευτο».
Δείτε ακόμη
Με φυματίωση διαγνώστηκε ένα 2χρονο παιδί από την Καβάλα το οποίο χρειάστηκε να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει το proininews.gr, οι γονείς του δίχρονου παιδιού, κάτοικοι Καβάλας και οι δύο, γνωστοποίησαν την περιπέτεια με την υγεία του εξαιτίας φυματίωσης. Η αρχική ενημέρωση κι άλλων γονέων έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν κι επιβεβαιώνουν το περιστατικό. Στην Καβάλα η αρμόδια Διεύθυνση Υγείας που επίσης ενημερώθηκε, ιχνηλατεί το περιστατικό και δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Φυματίωση: Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων στην μετα-COVID περίοδο
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθιέρωσε την 24η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τη Φυματίωση, με σκοπό την προώθηση υγειονομικών και κοινωνικών δράσεων για τον περιορισμό της επιδημικής αυτής νόσου.
Η 24η Μαρτίου είναι η επέτειος της πρώτης επιστημονικής ανακοίνωσης για το βακτήριο Mycobacterium tuberculosis που προκαλεί τη φυματίωση. Ο ΠΟΥ έχει θέσει ως παγκόσμιο στόχο δημόσιας υγείας την εξάλειψη της φυματίωσης ως το 2030. Ωστόσο, το 2020 παρατηρήθηκε, στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 και για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, αύξηση των θανάτων από φυματίωση παγκοσμίως, κυρίως λόγω του περιορισμού πρόσβασης των πασχόντων σε υπηρεσίες υγείας.
Δεδομένου ότι η φυματίωση μεταδίδεται με την εισπνοή μολυσματικών μικροσταγονιδίων, που εκπέμπονται με το βήχα ή την ομιλία από άτομα με ενεργό νόσο, ο συγχρωτισμός σε ελλιπείς συνθήκες υγιεινής ευνοεί την εξάπλωσή της. Στην Ελλάδα, η φυματίωση πλήττει κυρίως πληθυσμούς που διαβιούν σε δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, γεγονός που καθιστά επιτακτική την αντιμετώπιση της νόσου.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων, τον ΕΟΦ και τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες, καταγράφει τις ανάγκες που αφορούν στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, στην ιχνηλάτηση των στενών επαφών των πασχόντων, στην παροχή φροντίδας για τους πάσχοντες, και στην εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού στη διάγνωση, θεραπεία και έλεγχο της διασποράς της νόσου. Η αποτύπωση των υφιστάμενων αναγκών αποτελεί εργαλείο για τη διαμόρφωση ενός εφαρμόσιμου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη φυματίωση.
Κύρια σημεία στόχευσης για τις μονάδες υγείας αποτελούν η έγκαιρη πρόσβαση των πασχόντων σε υπηρεσίες υγείας με δυνατότητα αντιμετώπισης της φυματίωσης, η διασφάλιση διαθεσιμότητας αντιφυματικών φαρμάκων, και η συνεχιζόμενη φροντίδα με παρακολούθηση και ολοκλήρωση της απαιτούμενης πολύμηνης αντιφυματικής θεραπείας, ώστε να προλαμβάνονται οι αναζωπυρώσεις της νόσου και η ανάπτυξη αντοχής στα αντιφυματικά φάρμακα. Παράλληλα, σημεία στόχευσης για τη δημόσια υγεία είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και του υγειονομικού προσωπικού, η διασύνδεση των ευάλωτων πληθυσμών με μονάδες υγείας, καθώς και των μονάδων υγείας με τα εργαστήρια αναφοράς για τη φυματίωση, και ο αποστιγματισμός των πασχόντων.
Ο ΠΟΥ έχει επισημάνει τον κίνδυνο εκ νέου ανάδυσης της φυματίωσης στην μετα-COVID περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΔΥ σχεδιάζει την επανεκκίνηση στρατηγικών δράσεων, ώστε να μεταστραφεί η αρνητική επίδραση της πανδημίας στην αντιμετώπιση της φυματίωσης και να περιοριστούν οι επιπτώσεις της σοβαρής αυτής νόσου στην Ελλάδα.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Το τελευταίο ζεϊμπέκικο: Όταν ο Μητροπάνος χόρεψε τη «Ρόζα» 17 μέρες πριν πεθάvει κι ο κόσμος τον αποθέωνε
-
Δημοσκόπηση MARC: Πρώτη η ΝΔ με 26,5%, δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου
-
ΕΚΤΑΚΤΟ: «Πνίγηκε» πασίγνωστο μεγάλο νησί της Ελλάδας: Ποτάμια οι δρόμοι – Απελπισμένοι οι κάτοικοι δεν ξέρουν πως “να σωθούν”