Σοκαριστικές εικόνες: Κατέρρευσαν κτίρια, τεράστιες ζημιές από σεισμό

March 28, 2025

Σοκαριστικές εικόνες: Κατέρρευσαν κτίρια, τεράστιες ζημιές από σεισμό


Διαφ.

Σφοδρός σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ έπληξε τη Μιανμάρ σήμερα (28/3) το πρωί, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές. Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή και σε γειτονικές χώρες, όπως η Ταϊλάνδη, όπου επίσης σημειώθηκαν ζημιές. Στη Μιανμάρ, πολλά κτίρια κατέρρευσαν, ενώ δρόμοι υπέστησαν σοβαρές ρωγμές. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής, με πολίτες να τρέχουν έντρομοι για να σωθούν.

Ισχυροί μετασεισμοί και προειδοποιήσεις των Αρχών

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 14:20 τοπική ώρα (08:20 ώρα Ελλάδας), με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, κοντά στην πόλη Μάνταλεϊ, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας με πληθυσμό 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Λίγο μετά την αρχική δόνηση, σημειώθηκε μετασεισμός 6,7 Ρίχτερ, με τις Αρχές να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλοι. Η ένταση του σεισμού ήταν τόσο μεγάλη που έγινε αισθητός και στην Μπανγκόκ, την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως πολίτες εγκατέλειψαν τα κτίρια πανικόβλητοι.

«Άκουσα έναν ήχο την ώρα που κοιμόμουν σπίτι μου, έτρεξα όσο πιο μακριά μπορούσα έξω από το κτίριο με τις πιτζάμες μου», δήλωσε η Νουανγκάι κάτοικος της Τσιάνγκ Μάι, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ταϊλάνδης, δημοφιλή τουριστικό προορισμό γνωστό για τους ναούς του. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν την καταγραφή των ζημιών και των πιθανών θυμάτων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: