ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

March 18, 2025

ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Διαφ.

Αποτελέσματα Ευρωπαϊκών μελετών!

Η ακρίβεια απασχολεί αρκετά τον κόσμο, καθώς τα χρήματα δε φτάνουν πια ούτε για τα βασικά. Οι πολίτες έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τις προτεραιότητές τους ακόμα και σε βασικά πράγματα, όπως για παράδειγμα είναι τα φάρμακα.

Τι αναφέρουν τα αποτελέσματα των Ευρωπαϊκών μελετών

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα Ευρωπαϊκών μελετών που διεξήχθησαν από το 2012 έως το 2024 και παρουσιάστηκαν στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το 60% των ασθενών διακόπτει τη θεραπεία του, κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ το 55% των φαρμακοποιών και το 37% των ιατρών θεωρούν τη μη συμμόρφωση σοβαρό πρόβλημα.

Περαιτέρω πληροφορίες δίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε χαμηλοσυνταξιούχους έρχονται στο φως και σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου.

Πότε θα παίρνουν δωρεάν τα φάρμακά τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, η δωρεάν διάθεση φαρμάκων εφαρμόζεται μόνο στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι επιλέγουν το φθηνότερο γενόσημο φάρμακο, ενώ ισχυρές είναι οι προειδοποιήσεις για τα αντιδιαβητικά φάρμακα τύπου Ozempic.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει: «Η εξαγγελθείσα δωρεάν διάθεση φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους από 1/3/2025 αφορά μόνο την περίπτωση κατά την οποία η λιανική τιμή και η τιμή αποζημίωσης συμπίπτει, πράγμα που συμβαίνει μόνο όταν οι ασφαλισμένοι επιλέγουν το φθηνότερο γενόσημο φάρμακο. Σε αντίθετη περίπτωση, η συμμετοχή που θα κληθούν να πληρώσουν αφορά τη διαφορά που θα προκύψει μεταξύ του φθηνότερου και του ακριβότερου φαρμάκου που θα επιλέξουν».

Δείτε ακόμη

Ένοχη για τη δολοφονία και των δύο μικρότερων παιδιών της κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ομόφωνα καταδίκασε την κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, υιοθετώντας απόλυτα την εισαγγελική πρόταση.

Παρών στη δικαστική αίθουσα είναι ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών και πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, αλλά και οι συγγενείς της κατηγορουμένης.

Υπενθυμίζεται ότι η Πισπιρίγκου εκτίει ποινή ισοβίων για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, την οποία φέρεται να δηλητηρίασε με κεταμίνη.

Στην υπεράσπιση της είναι η συνεργάτης του Αλέξη Κούγια, Αναστασία Μπάκα, η οποία χειρίζεται εξαρχής την υπόθεση στο πλευρό του εκλιπόντος.

Η εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευσή της, είχε μιλήσει για μια εγωπαθή και εμμονική με τον άντρα της γυναίκα που έκανε τα παιδιά της, «άμοιρες Ιφιγένειες» για να τον κρατήσει δίπλα της.

«Είναι μια αγέρωχη γυναίκα, πνίγει τα παιδιά της προκειμένου να συνεχίσει ο γάμος της με τον Δασκαλάκη, ο εγωκεντρισμος της γίνεται εγωπάθεια, της τρώει τα σωθικά, δεν αποδέχεται την περιφρόνηση, δεν αποδέχεται την εγκατάλειψη εκ μέρους του συζύγους.

Τι γίνονται τα κοριτσάκια; Άμοιρες Ιφιγένειες προκειμένου να ζει η ίδια το συζυγικό όνειρο. Αρκεί να είναι με τον Δασκαλακη.

Τι δείχνει ο τρόπος που λειτουργεί; Λειτουργεί μεθοδικά, μελετημένα και προγραμματισμένα. Την απώλεια της αγάπης προδίδει το ψυχρό της βλέμμα, που βρίσκεται σε συμφωνία με τη παγωμάρα των δάκτυλων της», είχε πει η εισαγγελέας στην αγόρευσή της.

Το δικαστήριο συνεχίζει με την εξέταση χορήγηση ελαφρυντικού και την έκδοση της ποινής στην καταδικασμένη μητέρα από την Πάτρα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: