
Επεισόδια τώρα στην Εθνική Πινακοθήκη από φανατικούς ορθόδοξους
Ένταση στην Εθνική Πινακοθήκη: Υπερορθόδοξοι προπηλάκισαν όσους διαδήλωσαν υπέρ της Τέχνης – «Ντροπή σας αντίχριστοι»
Επεισόδια τώρα στην Εθνική Πινακοθήκη
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε έξω από την Εθνική Πινακοθήκη, όταν ομάδα υπερορθόδοξων προπηλάκισε μέλη σωματείων από τον χώρο του πολιτισμού που διαδήλωναν ειρηνικά υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης.
Με το που άνοιξαν ένα πανό οι πολίτες υπέρ της ελευθερίας της Τέχνης, άρχισαν να ακούγονται γιουχαΐσματα, ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, φωνάζοντας «Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία», «ντροπή σας αντίχριστοι», «σατανάδες» και άλλα.
Οι συγκεντρωμένοι δεν απάντησαν στην πρόκληση και στη συνέχεια μπήκαν στην Εθνική Πινακοθήκη για να επισκεφθούν τον χώρο που βανδαλίστηκε.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζόμενων στη Σύγχρονη Τέχνη, άτομα από το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού και άλλοι.
Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε εντός του χώρου της Πινακοθήκη, καθώς το πανό (έγραφε «Η Ελευθερία της Τέχνης είναι Αδιαπραγμάτευτη») ανοίχτηκε μπροστά από τον χώρο που βανδαλίστηκε από τον βουλευτή της «Νίκης», Νίκο Παπαδόπουλο.
Οι υπεύθυνοι της έκθεσης ανέφεραν ότι δεν θα πειραχτεί τίποτε, και πως θα παραμείνουν οι σπασμένες εικόνες στο έδαφος μέχρι την ημερομηνία λήξης της έκθεσης.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Όχι Θεέ μου: Νεκρή μυστυριωδώς η 24χρονη Αναστασία – Της έταξαν δουλειά για σεζόν αλλά όταν πήγε στο μαγαζί που θα δούλευε…
-
ΣΟΚ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 21χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής
-
Συμφωνούν όλοι οι Aστρολόγοι – Αλλάζουν όλα μέσα στο 2025