
Μία ολόκληρη πόλη ετοιμάζεται για τις κηδείες τους: Θρήνος για τα 3 παλικάρια – Κλείνουν τη μουσική τα μαγαζιά, χτυπάνε οι καμπάνες
Στο πένθος βυθίστηκε η Σπάρτη για τον θάνατο τριών φοιτητών σε τροχαίο. Οι τρεις φίλοι επέστρεφαν από τη βραδινή τους βόλτα και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν καρφώθηκε σε δέντρο.
Ο Σωκράτης, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, τρεις φίλοι, που εργάζονταν μαζί, έφυγαν από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε κορμό δέντρου και συνετρίβη, στο ύψος του πάρκου Γουδέ, στον επαρχιακό δρόμο Σπάρτης- Μυστρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, ο θάνατός τους προήλθε από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστησαν όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος Σωκράτης – ο οποίος ετοιμαζόταν να μπει στο στρατό- συγκρούστηκε σε κορμό δένδρου.
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της τροχαίας, αλλά όπως αναφέρει το notospress.gr ο εθνικός δρόμος Σπάρτη – Μυστράς στο σημείο του δυστυχήματος έχει δύο ευθείες και ανάμεσά τους μια ελαφρά στροφή δεξιά. Οπως φαίνεται το όχημα με τους τρεις νέους ανέπτυξε ταχύτητα στην πρώτη ευθεία και αμέσως μετά την στροφή δεξιά φαίνεται να μην επανέρχεται αλλά να βγαίνει στη δεξιά πλευρά, χωρίς φρενάρισμα. Η πρόσκρουση στο μεγάλο δένδρο έγινε στο αριστερό μέρος με σφοδρότητα και το όχημα ανατρέπεται έχοντας συνθλιβεί.
Η σύγκρουση δεν είναι μετωπιαία. Οι τρεις νέοι βρίσκουν τον θάνατό μέσα στο όχημα απ’ όπου για να τους απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική χρησιμοποιεί τροχό και δύναμη 8 ανδρών.
Κατά τις πληροφορίες φορούσαν ζώνες αλλά οι κακώσεις ήταν συντριπτικές στα κεφάλια και των τριών.
Όπως λένε όσοι τους γνώριζαν τα τρία νέα αγόρια δεν κατανάλωναν αλκοόλ ή ουσίες, οπότε όλα συγκλίνουν στην μεγάλη ταχύτητα ή σε κάποια έκτακτη συνθήκη, ίσως κάποιο άγριο ζώο που να πετάχτηκε μπροστά τους και να προσπάθησε ο οδηγός να αποφύγει, προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα γιατί συνέβη η εκτροπή, η μοιραία σύγκρουση και η ανατροπή του οχήματος.
Ποιοι ήταν οι τρεις φοιτητές που χάθηκαν
Ο 24χρονος Σωκράτης που ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν από τον Μυστρά. Ο 21χρονος Γιώργος, το μικρότερο παιδί πολύτεκνης οικογένειας από την Αθήνα, ήταν τριτοετής φοιτητής στη Σπάρτη στο τμήμα πληροφορικής. Φοιτητής ήταν και ο 21χρονος Παναγιώτης με καταγωγή από την Αμαλιάδα.
Χωρίς μουσική τα μαγαζιά στη Σπάρτη
Η καφετέρια στην οποία εργάζονταν οι τρεις φοιτητές παραμένει κλειστή σε ένδειξη πένθους, ενώ ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Μαζικής Εστίασης Σπάρτης σε ανακοίνωσή του κάλεσε τα καταστήματα της πόλης να μην παίζουν μουσική σήμερα, Σάββατο. Στη χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης ανέφερε: “Σήμερα, Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, μια ημέρα ανείπωτης θλίψης για την κοινωνία της Σπάρτης και ιδιαίτερα για τον κλάδο μας. Τρεις νέοι άνθρωποι, τρία νέα παιδιά, που ζούσαν, σπούδαζαν και εργάζονταν στο χώρο της εστίασης στην πόλη μας, ο Σωκράτης, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης δεν είναι πια μαζί μας, χάνοντας τη ζωή τους σε τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα ξημερώματα της σήμερον. Ένεκα αυτού του τραγικού συμβάντος σύσσωμος ο κλάδος μας, μέσω του ΔΣ του συλλόγου μας, νιώθουμε την ανάγκη να απευθύνουμε το ύστατο χαίρε στους τρεις αδικοχαμένους φίλους, συνεργάτες, συναδέλφους μας και να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των εκλιπόντων.Το ΔΣ του συλλόγου μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής αποφάσισε την αποστολή στεφάνων στις κηδείες των αδικοχαμένων παιδιών και ακόμα καλούμε τα μέλη μας όπως αύριο, 8-3-2025, να μην αναπαράγουμε μουσική στα καταστήματά μας. Καλό Παράδεισο, Σωκράτη, Γιώργο και Παναγιώτη” ανέφερε ο σύλλογος”.
Να σημειωθεί πως σήμερα θα γίνει η κηδεία του Σωκράτη Ρουμελιώτη στις 3 το μεσημέρι, από τον Άγιο Γεώργιο Μυστρά.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Άνοιξε την καρδιά του ο Χρήστος Κούγιας για Βατίδου: «Δεν αντέδρασε έτσι επειδή έχασε τον πρώτο της έρωτα…»
-
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: Επιβάτης πλοίου με προορισμό την Πάτρα έπεσε στη θάλασσα, έρευνες για τον εντοπισμό του
-
Άγιος Έρωτας | Καταιγιστικές εξελίξεις: Πεθαίvει ο Νικόλαος; Άφωνοι όλοι οι τηλεθατές