Πέθανε πασίγνωστος και αγαπημένος ηθοποιός

February 9, 2025

Πέθανε πασίγνωστος και αγαπημένος ηθοποιός


Διαφ.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Πάνος Τουλιάτος. Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του, γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Εφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Πάνος Τουλιάτος

“Αντίο Πάνο μου! Ένας καλός συνάδελφος και φίλος έφυγε σήμερα από την ζωή μετά από μια μεγάλη περιπέτεια της υγείας του. Ένα γελαστό πάντα παιδί, παιδί του κινηματογράφου και των πρώτων χρόνων της τηλεόρασης, πολύτιμος εργάτης του θεάτρου.

Ο Πάνος Τουλιάτος αφήνει το στίγμα του μέσα από τους ρόλους του που θα μας τον θυμίζουν για πάντα…Καλό ταξίδι…¨, έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτησή του.

Ο Πάνος Τουλιάτος έχει παίξει σε αρκετές ταινίες τη δεκαετία του 70’ και του 80’. Ο γνωστός ηθοποιός έχει συμπρωταγωνιστήσει μαζί με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην ταινία, “Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη“.

Ο Πάνος Τουλιάτος το 2023, είχε πέσει θύμα ληστείας και άγριου ξυλοδαρμού από 4 Αφγανούς. Τον ακινητοποίησαν, και αφού τον λήστεψαν, οι δύο από αυτούς τον κρατούσαν και οι άλλοι δύο τον χτυπούσαν.

Το σκηνικό έγινε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και το αποκάλυψε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η Καίτη Φίνου, η οποία έγραψε συγκεκριμένα:

Στο θέατρο που ήμουν, ήρθε κι ένας συνάδελφος. Πάνος Τουλιάτος. Με μαυρισμένο μάτι, σπασμένα δόντια. Τον έκλεψαν και τον λήστεψαν Αφγανοί. Ήταν 4. Δύο τον κρατούσαν και οι άλλοι δύο τον χτυπούσαν, αν και του είχαν πάρει τα λεφτά. Στην αστυνομία τους γνώρισε, και του είπαν ότι είναι σεσημασμένοι, αλλά επειδή δεν χωράνε στην φυλακή, μπαίνουν για λίγο και τους αφήνουν ελεύθερους».

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΩΡΑ

Κλειστά μέχρι 14 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό – Διαδοχικοί σεισμοί έως 4,9 Ρίχτερ στις Κυκλάδες από το πρωί

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΩΡΑ

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται: 6 σεισμοί με μέγεθος πάνω από 4 Ρίχτερ σε μια ώρα – Ο μεγαλύτερος έλαβε χώρα στις 11:00 με μέγεθος 4,9 Ρίχτερ

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει από τους επιστήμονες για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στις Κυκλάδες με τα χθεσινοβραδινά δεδομένα να δείχνουν φθίνουσα πορεία αλλά σήμερα το πρωί να σημειώνονται δονήσεις πάνω από 4,5 Ρίχτερ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου από ώρα 10:36 και έως την επόμενη μια ώρα έγιναν 6 σεισμοί με μέγεθος πάνω από 4. Ο μεγαλύτερος σημειώθηκε στις 11:00 με μέγεθος 4,9.

Στο μεταξύ, κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 θα παραμείνουν τα σχολεία σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό, όπως προκύπτει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των Επιτροπών Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου. Παράλληλα, όπως διατυπώθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη των Επιτροπών, η σεισμική ακολουθία στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου μεταξύ Θήρας και Αμοργού παραμένει σταθερή, με περισσότερους από 800 σεισμούς από την 1η Φεβρουαρίου έως σήμερα με μέγεθος άνω των 3 Ρίχτερ (και με μέγιστο καταγεγραμμένο μέγεθος 5,2 Ρίχτερ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών (Μόνιμης Eπιστημονικής Eπιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ), την οποία συγκάλεσε εκ νέου σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στη θαλάσσια στην περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Θήρας και Αμοργού και μετά την ενδελεχή εξέταση όλων των μέχρι τώρα δεδομένων, διατυπώθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη των Επιτροπών ότι:

1. Η σεισμική ακολουθία στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου μεταξύ Θήρας και Αμοργού παραμένει σταθερή, με περισσότερους από 800 σεισμούς από την 1η Φεβρουαρίου έως σήμερα με μέγεθος άνω των 3 Ρίχτερ (και με μέγιστο καταγεγραμμένο μέγεθος 5,2 Ρίχτερ).

2. Η τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της νήσου Ανύδρου οφείλεται σε υποθαλάσσια ρήγματα με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ και δεν σχετίζεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα των Καμμένων και του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κολούμπου.

3. Η σεισμική δραστηριότητα εντός της Καλδέρας παραμένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες.

4. Οι Επιτροπές υπενθυμίζουν τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

Οι πολίτες θα πρέπει:

– Να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις εντός κτιρίων.

– Να αποφεύγουν την προσέγγιση σε εγκαταλελειμμένα κτίρια.

– Να αποφεύγουν την πρόσβαση και παραμονή στα λιμάνια Αμμουδίου, Αρμένης, Κόρφου και Παλαιού Λιμένα Φηρών.

– Να προχωρήσουν σε άρση επικίνδυνων στοιχείων μη δομικής τρωτότητας στα κτίριά τους (βαριά επικρεμάμενα αντικείμενα, ψευδοροφές κ.λπ.) και στο άδειασμα των υδάτων στις κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες).

– Να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στα σημεία όπου υπάρχουν έντονες μορφολογικές κλίσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν κατολισθητικά φαινόμενα.

– Να υπάρχει άμεση απομάκρυνση από τις παράκτιες περιοχές, σε περίπτωση ισχυρής σεισμικής δόνησης.

– Τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 σε Θήρα, Ίο, Ανάφη και Αμοργό.

Οι Επιτροπές θα συνεδριάσουν εκ νέου την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 18:00.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του αρμόδιου υπουργού, Βασίλη Κικίλια, του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και εκπροσώπων της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, περισσότερα στοιχεία μπορούν να αναζητηθούν στους διαδικτυακούς τόπους του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (www.oasp.gr) και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

«Σαφώς καλύτερη» χαρακτήρισε νωρίτερα την κατάσταση ο καθηγητής Γεωφυσικής και σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας νωρίτερα στο ΕΡΤnews υπογραμμίζοντας πως τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μια σχετική ύφεση, ενώ έχει σταματήσει και επέκταση της δραστηριότητας βορειοανατολικά. Παράλληλα όμως τόνισε πως «δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πούμε πως υπάρχει λήξη του συναγερμού».

Εχθές τοποθετήθηκαν 3 νέοι σεισμογράφοι στη Σαντορίνη ενώ ο καθηγητής Παπαζάχος εκτίμησε ότι απομακρύνεται συνεχώς το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού. Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης από τη μεριά του ανέφερε σήμερα μεταξύ άλλων ότι «η (σεισμική) ακολουθία ΔΕΝ έχει εξασθενήσει» και ότι «Έχει ΠΡΟσεισμικά χαρακτηριστικά» ενώ σημείωσε επίσης ότι «ηφαίστεια δεν εκρήγνυνται ούτε θα βγουν τα πράσινα πετροφάγα τέρατα» και ότι «το πιο πιθανό (δε μπορώ να σας πω ποτέ ακριβώς) είναι να δώσει η ρηξιγενής ζώνη ένα σεισμό της τάξης των 6R αλλά οφείλουμε να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας και τη μικρή πιθανότητα η μεγάλη αυτή ρηξιγενής ζώνη να φτάσει το ταβάνι των 7R».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: