Χαμόγελα για τους μικρούς μαθητές: Έρχεται τετραήμερο και τριήμερο χωρίς σχολείο

October 18, 2024

Χαμόγελα για τους μικρούς μαθητές: Έρχεται τετραήμερο και τριήμερο χωρίς σχολείο


Διαφ.

Από την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολεία θα κινούνται επίσημα σε ρυθμούς 28ης Οκτωβρίου. Οι προετοιμασίες για την σχολική γιορτή της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου είναι πυρετώδεις ενώ εντατικοποιούνται και οι πρόβες για την παρέλαση της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων χάρη στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα απολαύσουν μια τετραήμερη ανάπαυλα από τα μαθήματα. Η σχολική γιορτή της Παρασκευής, το επακόλουθο σαββατοκύριακο και η επίσημη αργία της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου είναι το πρώτο τετραήμερο ξεκούρασης της φετινής σχολικής χρονιάς 2024-25.

Σχολεία: Το επόμενο τριήμερο μετά την 28η Οκτωβρίου

Λίγες μόλις μέρες μετά το τετράημερο της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές θα απολαύσουν ένα τριήμερο λόγω της Επετείου του Πολυτεχνείου. Η επέτειος φέτος «πέφτει» Κυριακή με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να διεξάγονται την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο τελετουργικό κατά κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιούνται εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου. Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους/ες μαθητές/τριες.

Αδικαιολόγητες οι απουσίες από τις σχολικές γιορτές της 28ης Οκτωβρίου και του Πολυτεχνείου

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να δώσουν το παρών και στις δύο σχολικές γιορτές (28η Οκτωβρίου και Πολυτεχνείο) καθώς θα τηρηθεί παρουσιολόγιο με τις απουσίες εκείνης της μέρας να μην δικαιολογούνται. Η επισήμανση αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας που από φέτος υπάρχει επαναφορά αδικαιολόγητων -δικαιολογημένων απουσιών που καθορίζει και την προαγωγή στην επόμενη τάξη. Όπως ορίζει ξεκάθαρα το ΦΕΚ «Απουσία μαθητή από εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του σχολείου θεωρείται αδικαιολόγητη απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.»


Πηγή

Διαβάστε επίσης: