«Θα πέσουν μέσα σε λίγες ώρες 300 με 400 χιλιοστά νερού» – Απελπιστική η εικόνα για τον τυφώνα «Milton» από τον Γιάννη Καλλιάνο

October 9, 2024

«Θα πέσουν μέσα σε λίγες ώρες 300 με 400 χιλιοστά νερού» – Απελπιστική η εικόνα για τον τυφώνα «Milton» από τον Γιάννη Καλλιάνο


Διαφ.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης 9/10 στην εκπομπή «Live News» και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο για το φαινόμενο που πρόκειται να χτυπήσει τη Φλόριντα, εξηγώντας την πορεία που θα ακολουθήσει ο τρομακτικός τυφώνας «Milton».

«Οι κάτοικοι θα βιώσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή. Είναι ένας τυφώνας που έχει 15 με 20 χρόνια να χτυπήσει με τέτοια σφοδρότητα. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή», ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα θα συμβούν στη Φλόριντα.

Φλόριντα: Η πορεία που θα ακολουθήσει ο τρομακτικός τυφώνας

«Θα πέσουν μέσα σε λίγες ώρες 300 με 400 χιλιοστά νερού κάτι το οποίο δείχνει και την σφοδρότητα του φαινομένου. Θα υπάρχουν επίσης άνεμοι που θα ξεπεράσουν τα 200 χλμ την ώρα. Από αυτό τον συνδυασμό μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο δύσκολη θα είναι η κατάσταση.

Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν αποχωρήσει από τις περιοχές τους, αλλά τα μέρη αυτά θα βιώσουν τη σφοδρότητα της φύσης όσο δεν την έχουν βιώσει τα τελευταία 15 με 20 χρόνια. Μπορεί να ακούγονται λίγο υπερβολικά, αλλά η σφοδρότητα του φαινομένου θα είναι ισχυρή».

Επισήμανε ακόμα ότι οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 12 μποφόρ. «Οι δυτικές ακτές της Φλόριντας που θα δεχτούν το πρώτο ‘’μπάσιμο’’ του τυφώνα με ανέμους πάνω από 12 μποφόρ και που θα ξεπεράσουν τα 200 χλμ την ώρα, θα είναι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν πολλά και εκτεταμένα προβλήματα.







Πηγή

Διαβάστε επίσης: