Πέθανε ξεχασμένη και Πάμφτωχη: Τη βρήκαν νεκρή 2 μέρες μετά την αγαπημένη ηθοποιό
Η Σαπφώ Νοταρά γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1907.
θρήνος: Πέθανε ξεχασμένη Η Σαπφώ Νοταρά
Μια σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός που πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία της
Το πραγματικό της επώνυμο ήταν Χανδάνου. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Το επώνυμο Νοταρά το πήρε από το δρόμο που βρισκόταν η δραματική σχολή στην οποία φοιτούσε.
Ως ηθοποιός πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο και συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της εποχής (Κατερίνα, Νέζερ, Λαμπέτη, Χορν). Εμφανίστηκε και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Αξέχαστη θα μείνει η επιβλητική της φωνή. Μεταξύ των ερμηνειών της περιλαμβάνεται ένα τραγούδι σε στίχους του Ζαν-Πωλ Σαρτρ και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, με τίτλο Στην Οδό του Μπλαμαντώ. Κύκνειο άσμα της αποτέλεσε η συνεργασία της με τον τελευταίο, στην Πορνογραφία, το 1981.
Πασίγνωστη έγινε και μέσα από τις ατάκες της, όπως το Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα και το Μπουρλότο. Άφησε εποχή με τις ερμηνείες της στις ταινίες Αχ, αυτή η γυναίκα μου, Η χαρτοπαίχτρα, αλλά και στο θέατρο στην Πορνογραφία (1981) και στο ραδιόφωνο ως Η κυρία Κυριακή (η τελευταία ήταν ραδιοφωνική παραγωγή του Κώστα Π. Παναγιωτόπουλου).
Το τέλος – Πέθανε εντελώς μόνη και αβοήθητη, σε διαμέρισμα που διέμενε επί της πλατείας Κουμουνδούρου, στον αριθμό 22, το ενοίκιο του οποίου πλήρωνε κάποιος νέος επιχειρηματίας θαυμαστής της, που έμεινε όμως άγνωστος. Τη βρήκαν δύο ημέρες αργότερα μετά από αναζήτηση από τους ανθρώπους παρακείμενου εστιατορίου που συνήθιζε να πηγαίνει. Η αστυνομία διέρρηξε την πόρτα και τη βρήκε νεκρή στις 13 Ιουνίου του 1985.
Κηδεύτηκε σε στενό κύκλο στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου παρουσία της Αλίκης Γεωργούλη και της Ντίνας Κώνστα. Οι μόνοι της απόγονοι ήταν ανίψια.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Σε πελάγη ευτυχίας πασίγνωστος Έλληνας Σεφ: Θα γίνει ξανά πατέρας
-
Λύγισε η Λένα Μαντά: «O καινούριος χρόνος να μη μου πάρει, και ας μη μου φέρει τίποτα»
-
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ για τον Αρχιεπίσκοπο