Εκτακτο: Σε συναγερμό αυτές οι περιοχές – «Να μην μετακινούνται οι κάτοικοι», κατάσταση έκτακτης ανάγκης & σκηνές αποκάλυψης

October 5, 2024

Εκτακτο: Σε συναγερμό αυτές οι περιοχές – «Να μην μετακινούνται οι κάτοικοι», κατάσταση έκτακτης ανάγκης & σκηνές αποκάλυψης


Διαφ.

Η κακοκαιρία Cassandra έκανε την εμφάνισή της κι όπως ήταν λογικό δημιούργησε στη Δυτική Ελλάδα αρκετά προβλήματα σε ορισμένες πόλεις, τα οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα σοβαρά.

Πιο αναλυτικά στην Κέρκυρα, κυρίως, οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ ταυτόχρονα ακυρώθηκαν και πολλές πτήσεις από και προς το νησί. Τέλος, λόγω του φαινομένου στους κατοίκους των Φιλιατών Θεσπρωτίας ήχησε το 112 για περιορισμό μετακινήσεων.

Συγκλονιστικές εικόνες στην δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία Cassandra.

Η κακοκαιρία Cassandra έφτασε στη χώρα μας με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο για τον καιρό και την Κέρκυρα να μετρά ήδη προβλήματα από την έντονη βροχή που έπληξε το νησί το βράδυ της Παρασκευής (4/10).

Μάλιστα λόγω του καιρού, έφτασε και μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους των Φιλιατών Θεσπρωτίας, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Στην Κέρκυρα, από την κακοκαιρία πλημμύρισαν δρόμοι, ένα μεγάλο ξενοδοχείο στο τουριστικό χωριό Μεσσόγγι ενώ δημιουργήθηκαν και προβλήματα στις πτήσεις.

Μεγάλη προσοχή το Σάββατο σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαία

Σε ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς καλεί τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τονίζοντας ότι το Σάββατο (5/10/24) προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

Από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: