Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ηθοποιός που άφησε ιστορία

September 19, 2024
Πένθος: Απεβίωσε ο θρυλικός ηθοποιός που άφησε εποχή.

Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ηθοποιός που άφησε ιστορία


Διαφ.

Ο πρωταγωνιστής του Coronation Street, Geoff Hinsliff πέθανε σε ηλικία 87 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο και τους οικείους του.

Ο Geoffrey, ο οποίος ήταν γνωστός για τον ρόλο του Don Brennan στο Coronation Street από το 1987 έως το 1997, πέθανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Helen Worth, η οποία υποδύεται την Gail Platt στο Coronation Street, δήλωσε: Ο Geoff ήταν ένας υπέροχος, ήσυχος άνθρωπος που θα μας λείψει δυστυχώς σε όλους μας.

O ρόλος του κακού στις σαπουνόπερες

Ο Geoff εμφανίστηκε αρχικά στην εμβληματική σαπουνόπερα το 1963 και το 1977 ως διαφορετικός χαρακτήρας, πριν επιστρέψει το 1987 για την δεκαετή θητεία του ως Don.

Κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων του στο Coronation Street, ο Don έγινε ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους κακούς της σειράς, αφού συμμετείχε σε μια τεράστια ιστορία που περιελάμβανε απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας.

Ο Don αγόρασε την MVB motors από τον Mike Baldwin, αλλά στη συνέχεια άρχισε να τον δυσανασχετεί όταν το συνεργείο χρεοκόπησε.

Σε μια δραματική τροπή των γεγονότων δολοφόνησε στη συνέχεια τη σύζυγο του Mike, Alma, και οδήγησε το αυτοκίνητό τους στο κανάλι, ωστόσο παρά τις πιθανότητες επέζησαν και οι δύο.

Αργότερα ο Don προσπάθησε να πατήσει τον Mike αλλά βρήκε πικρό τέλος όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε μια οδογέφυρα και εξερράγη.

Η βιογραφία του και η πορεία του

Ο Geoff γεννήθηκε στο Leeds το 1937 και εκπαιδεύτηκε στη RADA από όπου αποφοίτησε το 1960 πριν κάνει το τηλεοπτικό του ντεμπούτο σε ένα επεισόδιο του Z-Cars.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στις σειρές Adam Adamant Lives!, Dixon of Dock Green, UFO, Crown Court, The Professionals και Heartbeat, ενώ έπαιξε και έναν χειριστή ασυρμάτου στην ταινία A Bridge Too Far.

Λίγο μετά την ένταξή του στο Corrie το 1977, ο Geoff εμφανίστηκε ως αρχιφύλακας στο βρετανικό αστυνομικό δράμα The Professionals στο επεισόδιο με τίτλο When The Heat Cools Off.

Αργότερα το 1979 ανέλαβε τον ρόλο του γιατρού Astrov στο έργο του Τσέχωφ Uncle Vanya στο Leeds Playhouse σε σκηνοθεσία Michael Attenborough.

Πρωταγωνίστησε επίσης στο κωμικό δράμα Brass και εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια του Doctor Who.

Πιο πρόσφατα, το 2010, είχε έναν μικρό ρόλο στο Holby City ως αλκοολικός.

Ο Geoff είχε χάσει τη σύζυγό του Judith, την οποία παντρεύτηκε το 1967 στην εκκλησία St Cecilia’s Church στο Little Hadham, East Hertfordshire.

Το ζευγάρι έχει μια κόρη, την Gaby, η οποία εργάζεται ως δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα The Guardian.

Οι θαυμαστές μοιράστηκαν τα συλλυπητήριά τους στο Twitter καθώς έγραψαν: Ο θρύλος του #CoronationStreet Geoff Hinsliff, που έπαιζε τον Don Brennan, έφυγε δυστυχώς από τη ζωή. RIP’.

Άλλοι έγραψαν απλά: R.I.P. Don, R.I.P..


Πηγή

Διαβάστε επίσης: