"Συμβαίνουν αυτά" Νεκρός πυροσβέστης μετά από 34 ώρες υπηρεσία – Κλαίει η Παναγία πάνω από τη Θάσο

September 1, 2024
Ένας πυροσβέστης πέθανε μετά από 34 ώρες υπηρεσίας – Η Παναγία κλαίει πάνω από τη Θάσο.

Συμβαίνουν αυτά Νεκρός πυροσβέστης μετά από 34 ώρες υπηρεσία – Κλαίει η Παναγία πάνω από τη Θάσο


Διαφ.

Ο θάνατος ενός πυροσβέστη στη Θάσο σε τροχαίο δυστύχημα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς συνάδελφοί του καταγγέλλουν εξαντλητικά ωράρια εργασίας και παραβιάσεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), αναδεικνύοντας παράλληλα το πρόβλημα της υποστελέχωσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook από τους εποχικούς πυροσβέστες, ο συνάδελφός τους στη Θάσο, που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, είχε κληθεί να εργαστεί για 34 ώρες, με μόλις 2,5 ώρες ανάπαυσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, ο πυροσβέστης έλαβε ανάπαυση μετά από 24 ώρες υπηρεσίας, από τις 07:30 έως τις 10:00 το πρωί, πριν κληθεί ξανά στην υπηρεσία του.

Οι πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου (Π.Κ) Θάσου φέρει βαριά ευθύνη για τον θάνατο του συναδέλφου τους, καθώς υπήρξαν πολλαπλές παραβάσεις των ωραρίων εργασίας.

Για όλα αυτά εννοείται πως υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία. Ο θάνατος του συναδέλφου βαραίνει τη διοίκηση του Π.Κ ΘΑΣΟΥ καθώς υπάρχει σωρεία παραβάσεων ωραρίων. Πλέον έχουν ανοίξει τα στόματα και μαθαίνουμε τα μύρια όσα για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κλιμάκιο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: