Ραγίζει καρδιές ο Φασούλας: “Ένιωσα απόγνωση όταν ο γιος μου εμφάνισε λευχαιμία”

August 29, 2024
Ο Φασούλας σπάει καρδιές: Αισθάνθηκα απόγνωση όταν ο γιος μου διαγνώστηκε με λευχαιμία

Ραγίζει καρδιές ο Φασούλας: “Ένιωσα απόγνωση όταν ο γιος μου εμφάνισε λευχαιμία”


Διαφ.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, ύστερα από 14 χρόνια σιωπής, μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Λάσπα για τον καρκίνο του γιου του, σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Ειδικότερα, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας αποκάλυψε ότι ο 4χρονος τότε Γιάννης διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία, ωστόσο, πήρε πίσω τη ζωή του, νικώντας τον καρκίνο.

Σήμερα, ο 18χρονος γιος του Παναγιώτη και της Μάσας Φασούλα είναι υγιής και μιλά για την περιπέτειά του, θέλοντας να δώσει θάρρος στα παιδιά με την ίδια ασθένεια, ενώ προέτρεψε τον πατέρα του να κάνει το ίδιο.

Άνοιξε την καρδιά του

Εμείς δεν το λέγαμε για να μη φέρουμε τον Γιάννη σε δύσκολη θέση. Όμως μου το ζήτησε εκείνος, γιατί θέλει να γίνει γνωστό τώρα που έγινε 18 ετών υπογράμμισε ο πρώην δήμαρχος Πειραιά.

Ξεκινώντας την αφήγησή του, ο Παναγιώτης Φασούλας επεσήμανε στις 27 Δεκεμβρίου 2004, με το τσουνάμι της νοτιοανατολικής Ασίας, διαγνώστηκε ο Γιάννης… Είναι πολύ πιο ισχυρό να θυμάσαι πότε ξεκίνησε χημειοθεραπεία το παιδί σου από το πότε έχεις επέτειο γάμου ή πότε εκλέχθηκες βουλευτής. Δεν είναι τόσο σημαντικά αυτά… Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σκεφτείς -για οποιονδήποτε άνθρωπο- ότι θα χάσεις το παιδί σου.

Και συμπλήρωσε ο Θεσσαλονικιός αθλητής διαγνώσθηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Μπήκαμε στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”, το οποίο είναι εξαιρετικό νοσοκομείο, με εξαιρετικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και ξεκίνησε τις θεραπείες. Μείναμε τέσσερις μήνες. Έγινε μια επιπλοκή που δεν υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί. Η Μάσα αποφάσισε ότι πρέπει να πάμε στο παιδικό νοσοκομείο “Saint Jude” στο Μαϊάμι. Κινήσαμε γη και ουρανό για να μας δεχθεί, καθώς είναι πολιτική τους να μη δέχονται παιδιά που έχουν ήδη αρχίσει θεραπεία κάπου αλλού. Τετάρτη βράδυ μάς δεχτήκανε και Παρασκευή πρωί φύγαμε με πτήση για Αμστερνταμ κι από εκεί για Μέμφις, για να μείνουμε κανένα τρίμηνο, αλλά μείναμε πέντε χρόνια.

Τα δύσκολα πέντε χρόνια της οικογένειας του

Για το σπίτι που έμεναν εκεί, ο Παναγιώτης Φασούλας σημείωσε θέλαμε να αισθάνονται τα παιδιά ότι ήμασταν εκεί επειδή κάνουμε διακοπές, όχι επειδή μας έστειλε η κακιά μας η μοίρα… Ο Γιάννης ήταν ένα κανονικό παιδί. Πήγαινε στην παιδική χαρά, έπαιζε, είχε φίλους. Πήγαινε στο νοσοκομείο, καθόταν σε μια πολυθρόνα, έβλεπε κινούμενα σχέδια, του έβαζαν τα φάρμακα, τελειώναμε σε 20 λεπτά, φεύγαμε. Πηγαίναμε στην καφετέρια. Είναι σημαντικό να είσαι σε ένα όμορφο περιβάλλον, με κόσμο χαμογελαστό. Κάποιοι θα πουν “και δεν πρέπει να βλέπεις τη δυστυχία;”. Όχι, δεν πρέπει να τη βλέπεις όταν παλεύεις για να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου.

Για τη σύζυγό του, την οποία χαρακτήρισε ηρωίδα, τόνισε ξυπνάμε μέσα στη νύχτα γιατί ακούμε φωνές. Ο Γιάννης πονούσε στο γόνατό του. Με το που ακούω γόνατο παραλύω καθισμένος στο κρεβάτι. Μου λέει η Μάσα “τι κάθεσαι; Πάρε το παιδί αγκαλιά”. Το παίρνω και πού να πάω; Με έβαλε με το ζόρι στο αυτοκίνητο, οδήγησε αυτή, πήγαμε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς δεν ήταν τίποτα.

Ο 18χρονος Γιάννης, που ακολουθεί τα βήματα του μπαμπά του στο μπάσκετ, είναι μεγάλο ταλέντο και όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Φασούλας είναι survivor, αφού προσπαθεί διπλά και τριπλά να καλύψει τη χαμένη εκείνη πενταετία, κάνοντας σκληρές προπονήσεις.

Σε μία συγκινητική παρέμβαση μέσω Skype, ο γιος του Παναγιώτη Φασούλα ανέφερε ήθελα να ξέρεις πόσο σημαντικός είσαι για εμένα, επειδή ήσουν πάντα δίπλα μου στα χειρότερα και στα καλύτερα. Είσαι εσύ που με έχεις εμπνεύσει να καταφέρω να σπουδάσω κι εγώ μπάσκετ. Σου υπόσχομαι ότι θα τα καταφέρω, γιατί σου μοιάζω πολύ. Ευχαριστώ που ήσασταν με τη μαμά πάντα δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές. Ήθελα να πω σε όλα τα παιδιά που περνάνε τις δικές τους περιπέτειες, να μη χάνουν ποτέ την ελπίδα τους, να είναι δυνατά και να έχουν πάντα θετική σκέψη.

Μάλιστα, τα χρόνια εκείνα έγιναν πηγή έμπνευσης για τη Μάσα Ζαχαρία – Φασούλα, η οποία τα βράδια που καθόταν ξύπνια στο νοσοκομείο του εξωτερικού, έγραψε ένα παραμύθι με τίτλο Dreamland, βασισμένο στα όνειρα του τετράχρονου τότε Γιάννη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: