Συγκλονίζει η Αμάντα Μανωλάκου: “Μπορεί να μείνω παράλυτη ή να τυφλωθώ. Μου το ανακοίνωσαν πολύ σκληρά οι γιατροί”

April 11, 2024

Συγκλονίζει η Αμάντα Μανωλάκου: “Μπορεί να μείνω παράλυτη ή να τυφλωθώ. Μου το ανακοίνωσαν πολύ σκληρά οι γιατροί”


Διαφ.

Η Αμάντα Μανωλάκου βρέθηκε στην εκπομπή “The 2Night Show”, χθες, Τρίτη, το βράδυ και μίλησε για τη σκλήρυνση κατά πλάκας που ανακάλυψε πριν μερικά χρόνια.

Τα συμπτώματα της Αμάντας Μανωλάκου για το αυτοάνοσο που έχει

Όπως υπογράμμισε η πρώην παίκτρια του “My Style Rocks” “την πρώτη φορά που πήγα στο “My Style Rocks” ήταν μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στη ζωή μου, όταν έμαθα για το αυτοάνοσό μου… Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας… Είναι δύσκολο. Τα συμπτώματα ήταν ότι ξαφνικά εκεί που καθόμουν έβλεπα το ταβάνι να κουνιέται, το ίδιο και όταν ξάπλωνα. Μετά είχα αστάθια, έβλεπα το πάτωμα να κουνιέται όταν περπατούσα… Πήγα στο νοσοκομείο και το ανακάλυψα. Έκανα πολλές εξετάσεις. Έχει προχωρήσει τόσο πολύ η επιστήμη που πιστεύω ότι σε πέντε χρόνια δε θα υπάρχει η σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν είναι τίποτα, όλα είναι θέμα ψυχολογίας και ειδικά το συγκεκριμένο αυτοάνοσο. Το έχεις αλλά ο άλλος δεν το καταλαβαίνει”.

Πως διαχειρίστηκε η Αμάντα Μανωλάκου τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Για τον τρόπο που το έμαθε, αλλά και το πως το διαχειρίστηκε, η Αμάντα Μανωλάκου επεσήμανε “μου το είπαν πολύ σκληρά ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας στο νοσοκομείο, με σόκαρε. Να μην το κάνουν αυτό οι γιατροί, αν και καλά έκαναν. Χρειάζεται ψυχολόγος. Σοκαρίστηκα. Εγώ θέλω να ξέρω τα πάντα, αλλά θέλω να μου τα εξηγήσεις. Τα επόμενα δύο χρόνια περίπου ήταν να ρωτάω. Δεν γκούγκλαρα ποτέ για τη νόσο μου, άκουγα τους γιατρούς μου με ευλάβεια και ρωτούσα τη μαμά μου αν θα πεθάνω. Της έλεγα “ορκίσου μου” γιατί ο γιος μου ήταν μόλις ενός έτους. Ρωτούσα τους γιατρούς, αν θα πεθάνω και μου είχαν εξηγήσει ότι “δεν θα πεθάνεις, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα μείνεις παράλυτη σε βάθος χρόνου”. Μπορεί, όμως και να μην γίνει κάτι τέτοιο, μπορεί να μείνεις τυφλή. Δεν το ξέρουν με σιγουριά. Αυτό μπορεί να σε χτύπησε τώρα και να “κοιμηθεί” και να μην σε ξαναχτυπήσει, αλλά μπορεί και να “ξυπνήσει’ ραγδαία και να χάσεις τη ζωή σου ή να μείνεις σε ένα καροτσάκι. Το έμαθα στα 30, ήμουν μικρή σε ηλικία, μεγάλη για σκλήρυνση”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: