Ρετιρέ “τσέπης” με όλες τις ανέσεις: Κουκλίστικο διαμέρισμα 22 τ.μ. στο Παγκράτι υποψήφιο για Όσκαρ αρχιτεκτονικής

November 7, 2023

Ρετιρέ “τσέπης” με όλες τις ανέσεις: Κουκλίστικο διαμέρισμα 22 τ.μ. στο Παγκράτι υποψήφιο για Όσκαρ αρχιτεκτονικής


Διαφ.

Το ρετιρέ “τσέπης” στο Παγκράτι, το Ignatiou apartment, είναι ένα διαμέρισμα μόλις 22 τετραγωνικά, του γραφείου Point Supreme Architects, το οποίο όμως έχει όλες τις ανέσεις και είναι υποψήφιο για τα Eυρωπαϊκά Όσκαρ αρχιτεκτονικής, τα βραβεία “Mies Van De Rohe” του 2024.

Το ρετιρέ τσέπης!

Στην παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας από την επιτροπή των Eυρωπαϊκών βραβείων “Mies Van De Rohe”, διατυπώνονται τα εξής: “Μια πλήρης κατοικία που είναι εγκατεστημένη σε μόλις 22 τ.μ. σε ένα δώμα στην οροφή ενός υπάρχοντος κτιρίου, προωθεί την υιοθετημένη επαναχρησιμοποίηση και τη συμπαγή διαβίωση στο κέντρο της πόλης. Η ευελιξία, η συμπύκνωση και τα διάφορα οπτικά φίλτρα θολώνουν τη διάκριση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, αυξάνοντας ριζικά την αντίληψη του μεγέθους του σπιτιού και προωθώντας παράλληλα την υπαίθρια διαβίωση και την κοινωνική ζωή”.

To αρχιτεκτονικό γραφείο Point Supreme, που υπογράφει το διαμέρισμα, ιδρύθηκε στο Ρότερνταμ, το 2008, από τη Μαριάννα Ρέντζου και τον Κωνσταντίνο Πανταζή, αφού έζησαν και εργάστηκαν στην Αθήνα, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, το Τόκιο και το Ρότερνταμ (OMA, MVRDV).

Δείτε το εδώ


Πηγή

Διαβάστε επίσης: