Βορίδης:«Ο εργαζόμενος ή επιστρέφει εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή την δουλειά!»
“Να υπάρχει χρονικό όριο στην αναστολή εργασίας”, πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης ανοίγοντας ξανά το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα για τους υπαλλήλους που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν.
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού. Συνέχισε δε λέγοντας πως «βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους οι εργαζόμενοι που τους αφορούν. Όπως όσοι φροντίζουν υπερήλικες και μετέπειτα το υγειονομικό προσωπικό».
Ο κ. Βορίδης εξήγησε πως αν δεν υπάρξει ειδική διάταξη νόμου που θα αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα ισχύουν κυρώσεις για παράβαση σύμβασης εργασίας. Απαντώντας δε σε ερώτηση που αφορούσε στις κυρώσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν, είπε πως «υπάρχει μια βεντάλια επιλογών».
«Θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο από τον τόπο που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο. Για αυτό και μπαίνει σε αναστολή. Για όσο διαρκέσει η αναστολή δεν θα λαμβάνει μισθό»,διευκρίνισε.
Στην συνέχεια ο Μάκης Βορίδης μίλησε για την αντικατάσταση των εργαζομένων οι οποίοι τίθενται σε αναστολή εργασίας σημειώνοντας πως δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. «Εάν δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας της αντικαταστάσεως δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να θέλει να δουλέψει χωρίς να ξέρει πόσο θα δουλέψει», είπε.
«Κατά την γνώμη μου η αναστολή εργασίας θα πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και εν συνεχεία οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να διευθετηθούν. Θα επιστρέψει στην δουλειά του εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή την δουλειά», είπε.
Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε χαρακτηριστικά πως από τη στιγμή που υπάρχει νομική υποχρέωση να τηρούνται ορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, η μη τήρηση των πρωτοκόλλων θα αποτελεί παράβαση της σύμβασης εργασίας. «Στον ιδιωτικό τομέα , αυτό δίνει δικαίωμα καταγγελίας εκτός κι αν υπάρξει ειδική ρύθμιση ότι δεν δίνει δικαίωμα. Δηλαδή, αν η κυβέρνηση εκδώσει ειδική ρύθμιση κατά την οποία ο μη εμβολιασμός δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα», είπε.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τις νομικές συνέπειες δεν τις ορίσαμε εμείς. Χρειάζεται πρόσθετη νομοθεσία και για τον ιδιωτικό τομέα». «Αν η νομοθεσία μείνει ως έχει τότε θα υπάρχει παράπτωμα για την μη τήρηση της υποχρεωτικότητας. Πρέπει να γίνει ρύθμιση για να μην υπάρξει ισχύς της υφιστάμενης νομοθεσίας».
Πηγή : tilestwra.com
Διαβάστε επίσης:
-
Νεkρός 77χρονος 3 μήνες μετά τον γάμο με 28χρονη – Τι έψαχνε στο Google η χήρα πριν τον βρουν πεθαμένο
-
Τον αποθέωσε με 3 λέξεις: Η Βάσω Καζαντζίδη είπε για τον Μάστορα αυτό που όλοι οι άλλοι τον κατακρίνουν για τον ρόλο του ως Στέλιος
-
Αννίτα Πάνια: «Γι’ αuτο έκανα παιδί με τον Νίκο Καρβέλα, υπάρχει πρόβλημα ο άνθρωπος… δεν είναι πολύ καλά!»