Lockdown – Click in shop: Έτσι θα ψωνίζουμε από Δευτέρα – Τι πρέπει να γνωρίζουμε

January 14, 2021

Lockdown – Click in shop: Έτσι θα ψωνίζουμε από Δευτέρα – Τι πρέπει να γνωρίζουμε


Διαφ.

Σε ετοιμότητα για το άνοιγμα της λιανεμπορίου είναι ο εμπορικός κόσμος, με τις πληροφορίες να θέλουν από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου οι πελάτες να επιστρέφουν στα καταστήματα για παραλάβουν τις παραγγελίες τους με click away.



«Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που ήμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξή του (12/01) στον Νίκο Χατζηνικολάου, αφήνοντας «παράθυρο» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οδηγό για τις όποιες αποφάσεις θα αποτελέσει η εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, οπότε θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση οι οριστικές αποφάσεις.

Αν δοθεί το «πράσινο φως» τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και κοσμημάτων θα ανοίξουν με click in shop με όριο τέσσερα άτομα ανά 100 τετραγωνικά μέτρα.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα με προγραμματισμένο ραντεβού και να δοκιμάζουν όπως παλιά τα προϊόντα. Πριν από την προσέλευση, οι καταναλωτές θα λαμβάνουν από το κατάστημα SMS στο κινητό με την ώρα και ημερομηνία που θα πρέπει να πάνε.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων με τη μέθοδο του «click in shop» δίνει το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο (ΠΕΣ) Αττικής.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: